Notícies

Antiestrès i més: els múltiples beneficis del golf per a la salut

No gaudeix de la popularitat del futbol però, per als que poden practicar-lo, el golf és un bon aliat de la salut. Apte per a totes les edats, als més grans els dóna la possibilitat de baixar l’estrès i mantenir-se en forma amb una activitat de baix impacte, i als més nois els ajuda a augmentar la tolerància a la frustració.

Estudis realitzats en els últims anys van ressaltar els beneficis d’aquest esport. Especialistes del Rose Medical Center (Denver, Estats Units) van mesurar la despesa energètica que suposa i van concloure que en un camp de 9 forats, recorregut en la seva totalitat a peu i carregant amb la pròpia borsa, es cremen 721 calories; usant un carret manual, unes 718 calories; acompanyats per un caddie -que transport la borsa- 613 calories i aquells golfistes que usin cotxe (Buggy), per a tot el recorregut, cremarien 411 calories.

Leé també: Tai Chi: estimat pels joves i ideal per a gent gran

Una altra investigació realitzada pel Karolinska Institutet, de Suècia, va revelar el golf pot ser una bona inversió per a la salut. L’estudi realitzat per experts d’aquest centre mèdic -un dels més prestigiosos d’Europa- va llançar que la taxa de mortalitat per als golfistes és 40% menor a la d’altres persones del seu mateix sexe, edat i nivell socioeconòmic, el que es tradueix en un augment en l’expectativa de vida de cinc anys.

Des de la Fundació Espanyola del Cor (FEC) expliquen que “en ser un esport de baixa intensitat, dinàmic i al mateix temps estàtic, i que a més es practica a l’aire lliure, és ideal per a pacients amb malalties cardiovasculars, metabòliques, neurològiques i del sistema múscul-esquelètic “. No obstant això, aclareixen que els que pateixin alguna patologia coronària i desitgin iniciar-se en l’activitat hauran de realitzar revisions previs i tenir en compte “possibles pautes individualitzades aconsellades per l’especialista”.

Leé també: Caminada nòrdica: per combatre l’esclerosi múltiple i el Parkinson

“El golf és una de les activitats més saludables. Des del tècnic, permet treballar tant els membres inferiors, com els superiors, així com també la cintura. El swing més ajuda a millorar la potència muscular i la coordinació neuromuscular “, explica Ramon Gauto, instructor nacional d’aquesta disciplina. I continua: “Si un juga 18 forats cal caminar aproximadament de 6 a 7 quilòmetres (depenent de l’extensió de la pista) i caminar és un gran exercici que ajuda a la circulació, crema calories, enforteix els músculs, entre altres coses” . La pràctica d’exercici ajuda a més a prevenir malalties no transmissibles com patologies cardiovasculars, diabetis i càncer.

Antiestrès i més: els múltiples beneficis del golf per a la salut
OtmarW La pràctica de golf és ideal per a pacients amb malalties cardiovasculars, metabòliques, neurològiques i musculoesquelètiques.

 

Però no només fa bé al cos, sinó també al capdavant. “El golf és recomanat per psicòlegs ja que permet reduir l’estrès i millora la qualitat de vida, es juga en espais verds a l’aire lliure, en entorns summament oxigenats i relaxats. És un cable a terra, ja que la concentració et porta a un lloc on no pots pensar en dues coses a la vegada, llavors et concentres únicament en jugar “, apunta Gauto, que és a més tresorer de l’Associació de Professionals de Golf de Argentina (PGA), entitat que, amb l’objectiu de promoure aquest esport, organitza la 78º edició del Campionat Argentí de Professionals Copa OSDE, de la qual participaran grans figures com Andrés “Pigu” Romero, Vicente “Xinès” Fernández i el “Gat “Romero, entre d’altres. L’entrada a l’esdeveniment, que es desenvoluparà en el Lomas Athletic Club entre el 5 i el 10 d’octubre, serà gratuïta i solidària.

Leé també: La pela de la llimona, ideal per al dolor en les articulacions

En la mateixa línia que Gauto, diu Matías Castaño, professor de la PGA: “El golf és un esport aeròbic, que es practica en un entorn com pocs, verd, silenciós, on un competeix, i competeix contra un mateix. Llavors hi ha persones que no podrien caminar 500 metres seguits, perquè els falta voluntat, però quan recorren la pista, caminen, colpegen, i com pot practicar-se en qualsevol etapa de la vida, és un esport que practicat amb les recomanacions mèdiques i esportives, sense dubtes aporta molts beneficis per a la salut i la qualitat de vida “. Abans d’iniciar la pràctica, com la de qualsevol activitat física, cal realitzar un control mèdic previ.

La FEC va resumir els beneficis del golf per a la salut en els següents set punts:

– Disminueix el pes corporal i evita el sobrepès.

– Eleva el colesterol bo (HDL).

– Manté un bon nivell de pressió arterial i ritme cardíac.

– Permet la relaxació, gaudir de la natura i parlar amb els companys.

– Ajuda a controlar l’ansietat i a prevenir l’aparició o progressió d’una possible depressió.

– Prevé l’osteoporosi.

Scroll to top